Родът репей е родом от Европа и Азия, но видовете са широко разпространени

...
Родът репей е родом от Европа и Азия, но видовете са широко разпространени
Коментари Харесай

Репеят и невероятните му регенеративни свойства върху косъма на косата

Родът репей е родом от Европа и Азия, само че типовете са необятно публикувани по целия свят. Ползите от това растение са доста, само че акцентът през днешния ден ще бъде върху благотворното му въздействие върху регенерирането и растежа на косата.

Повод за публикацията е писмо на читателка на Blagoevgrad24.bg и резултатът от използването на серум със наличие на репей.

Дълбоко желаеме да подчертаем, че не става въпрос за рекламен материал и съответни марки и производители няма да бъдат представени. На пазара има разнообразни типове серумипродукти със наличие на серум от репей – изцяло налични в аптеките, профилираните магазини и уеб страниците. Въпрос на персонален избор е кой съответен артикул ще изберете. Важното е, че има резултат върху косопад, " плешиви петна ", раздробяване на косата и муден напредък.

В писмото до редакцията на  Blagoevgrad24.bg се споделя: Млад човек съм, нямам проблеми с косата, само че майка ми беше чула за благотворното въздействие на серума с репей. Поръчахме и даже на смешка, започнах да се църкам след всяко измиване. Гледайки се в огледалото, открих, че по този начин наречената " бебешка коса ", като че ли се сгъстява. Извадих своя фотография от края на есента и си направих нова в този момент. Да, резултат се вижда. Тези сектори при връзване на косата, които наподобяват по-редки, са се сгъстили. 

Няма да върша реклама на съответен артикул, доста са и на разнообразни компании, само че като че ли с всяко изпръскване косата ми стартира да се сгъстява ".

Момичето изпраща и фотоси, доказващи изказванието й.

Проверяваме какво написа за резултатите на репея – Активните съставки на репейя проникват през кожата, с цел да подхранват скалпа и корените на косата, подобрявайки техните функционалности. 

При постоянна приложимост косопадът понижава, възстановява се кератиновата конструкция на косъма и се подтиква растежа на нова коса. Тя става по-силна, по-плътна и цялостна с искра.

Репей:  Растенията от този жанр имат тъмнозелени листа, които могат да доближат до 70 см на дължина. Те нормално са огромни, груби и яйцевидни, като по-ниските са с форма на сърце. Отдолу са вълнисти. Листните дръжки нормално са кухи.

Народните билкари считат изсушения репей за диуретик и средство за филтриране на кръвта. Семената от обикновен репей (A. lappa) се употребяват в традиционната китайска медицина под името niubangzi.

Репеят е обичайната лечебна билка, употребена при доста болести. Екстракт от корен от репей се употребява в Европа за лекуване на скалпа, а в Америка листата се задушават с мляко и се употребяват като противоотрова при ухапвания от гърмяща змия
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР